Casanova

Giacomo_Casanova_by_Anton_Raphael_Mengs

Ik ben een sucker voor zoete popliedjes. Eind jaren negentig was echt een gouden tijd met het heerlijke S Club 7, B*Witched en Ultimate Kaos. Deze laatste groep was vakkundig bij elkaar gezet door Simon Cowell, die we allemaal natuurlijk kennen uit de Jury van verschillende Engelse talentenjachten. Hij heeft een carrière als Artist & Repertoire – manager achter zich liggen voor onder meer Five en Westlife en kan tegenwoordig goed leven van de talentjes die doorbreken door de talentenjachten.

Het enige wapenfeit van Ultimate Kaos was natuurlijk Casanova. Het is een cover van de jongensgroep Levert, die er in 1987 een bescheiden hitje mee scoorden. Het origineel heeft het catchy refrein en de hoofdmelodie, maar verder stelt het weinig voor. Het lijkt erop dat een iets te enthousiaste producer zijn keyboard en drumkit wilde uitproberen. Simon hoorde het goed en zorgde ervoor dat Ultimate Kaos een betere orkestband kregen. Meer uitgebalanceerd en met minder afleidende geluidjes.

De Belgische producer Mickey (echte naam: Mickaël Bursztejn) is een van de vriendjes van The Magician, en heeft de versie van Ultimate Kaos vakkundig onder handen genomen. Vooral in het begin en einde zit er flink verschil, en je kan deze versie als DJ dan ook prima gebruiken in een nineties set.

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *