Duurt Lang

07.09.2012 | 0 reacties
Victor | Anton Raphael Mengs (via Wikipedia)
Tweet this | Share this | Pin It

kent u deze nog-nog-nog?, one hit wonder, reeee-mix
, , , , ,

Casanova

07.09.2012 | Victor | Anton Raphael Mengs (via Wikipedia)

Giacomo_Casanova_by_Anton_Raphael_Mengs

Ik ben een sucker voor zoete popliedjes. Eind jaren negentig was echt een gouden tijd met het heerlijke S Club 7, B*Witched en Ultimate Kaos. Deze laatste groep was vakkundig bij elkaar gezet door Simon Cowell, die we allemaal natuurlijk kennen uit de Jury van verschillende Engelse talentenjachten. Hij heeft een carrière als Artist & Repertoire – manager achter zich liggen voor onder meer Five en Westlife en kan tegenwoordig goed leven van de talentjes die doorbreken door de talentenjachten.

Het enige wapenfeit van Ultimate Kaos was natuurlijk Casanova. Het is een cover van de jongensgroep Levert, die er in 1987 een bescheiden hitje mee scoorden. Het origineel heeft het catchy refrein en de hoofdmelodie, maar verder stelt het weinig voor. Het lijkt erop dat een iets te enthousiaste producer zijn keyboard en drumkit wilde uitproberen. Simon hoorde het goed en zorgde ervoor dat Ultimate Kaos een betere orkestband kregen. Meer uitgebalanceerd en met minder afleidende geluidjes.

De Belgische producer Mickey (echte naam: Mickaël Bursztejn) is een van de vriendjes van The Magician, en heeft de versie van Ultimate Kaos vakkundig onder handen genomen. Vooral in het begin en einde zit er flink verschil, en je kan deze versie als DJ dan ook prima gebruiken in een nineties set.

Leave a Reply

Required fields are marked *.