Benny Sings

Ik ben erge fan van Benny Sings. Tim Berkenstijn (zijn echte naam) is vooral producer van een aantal fris klinkende Nederlandse acts zoals Giovanca en Wouter Hamel.
Maar hij maakt zelf ook fijne liedjes. Hij staat bekend om zijn funky grooves. Heel staccato en hoekig. En maakt gebruik van rare percussie die klinkt als theelepeltjes of houten spatels uit de keuken. Ik vermoed dat het dat ook daadwerkelijk is, want hij heeft zijn studio gewoon in zijn woonkamer.

Zijn nieuwe album ‘ART’ is net uit. Ik vind het nog geen topper, maar dat moet wellicht groeien. Zijn kenmerkende sound, zoals ik die net omschreef, overdrijft hij hier af en toe. En dan klinkt het wel heel hoekig en kil. Gelukkig is de single een warm voortkabbelend liedje.

De single ‘Big Brown Eyes’ is er in twee versies. De radioversie is wat sneller, en overgoten met een vocoder. Ik hou daar persoonlijk niet van. Maar het is wel heel hip en wellicht dat hij hierdoor eindelijk een groter publiek bereikt.
Ik hou meer van de albumversie. Slow dance….

Benny Sings – Big Brown Eyes (radio edit)

Benny Sings – Big Brown Eyes (album edit)

Published by

Rik Roltrap

Praten over muziek is leuk. Je wilt je passie delen. Waarom vind ik dit nummer zo geweldig? Het is de sfeer, de spanningsopbouw, dat ene baslijntje of die briljante tekstregel. Maar wat muziek zo uniek maakt is dat ene onvatbare stukje inspiratie dat een nummer onderscheidt van de rest. Dat soort nummers houd ik van. Die hoor je niet, die voel je.

One thought on “Benny Sings”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.