Beautiful Day

Het is weer bruiloftentijd. Zelf heb ik er dit jaar pas een gehad, maar na de zomer komt er weer een en ik hoor in mijn omgeving zelfs verhalen van twee bruiloften in hetzelfde weekend. Ook is onze vakantie naar Australië aangewakkerd door het feit dat mijn zus een soort pseudo-bruiloft houd, omdat we op het echte moment er niet waren. En nu zijn we er wel en vieren we het gewoon lekker nog een keer.

Je bruiloft, dat moet de mooiste dag van je leven zijn. En ik denk dat het inderdaad heel dicht in de buurt komt. Denk er maar eens over na: het is het enige feest waar echt ál je vrienden komen terwijl je nog leeft, je ziet er prachtig uit en staat in het middelpunt van de belangstelling, de hele dag, iedereen is mooi, je favoriete muziek wordt gedraaid, er zijn mooie ontroerende speeches waarmee je de hemel in geprezen word en het is een groot Feest van de Liefde.

Een jaar of vier terug trouwde mijn schoonzus. Ze hadden naast een fotograaf ook een cameraman die continu aanwezig was en de boel vastlegde. Ik had nauwelijks door dat hij er was, maar toch was hij op alle belangrijke momenten aanwezig. Terwijl wij met zijn allen aan het diner zaten, monteerde hij de boel alvast en zelfs tijdens het grote feest schoot hij nog wat beelden. Die monteerde hij snel nog even in het filmpje en nog voor het vertrek van het bruidspaar werd het eindresultaat op het grote scherm getoond. Als soundtrack gebruikte hij Beautiful Day van U2. Het was een kippenvelmoment wat me altijd bij zal blijven, en telkens als ik het nummer hoor denk ik weer aan die bruiloft. En het is zo waar wat Bono zingt: “It’s a Beautiful Day / Don’t let it slip away”. Als het in je huwelijk even tegenzit, denk dan terug aan de dag van je bruiloft en hoe je eeuwige trouw beloofde, in goede en slechte tijden.

U2 – Beautiful Day

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.