Baby Got Back

babygotback

Sir Mix-A-Lot is degene achter het origineel van Baby Got Back. In 1992 uitgebracht en een van de grootste one-hit-wonders van de jaren 90. De meesten van mijn generatie kennen het nummer vooral uit het einde van Shrek, Shark Tale, Happy Feet of Charlie’s Angels. Het begint met een twee vrouwen die het hebben over een andere vrouw haar kont, obviously. Wat weing mensen zich echter zullen herinneren, is dat dit nummer in 1993 een Grammy heeft gewonnen voor best Rap. Daar zou je tegenwoordig niet meer mee weg komen.

De Jonathan Coulton versie is van een heel ander kaliber. Beginnend met een close-harmony ‘L.A. face with an Oakland Booty’, een zoet gearpeggieerd gitaarintro verwacht je een liefdeslied in plaats van een ode aan de vrouwelijke rondingen. Maar dan: de legendarische woorden ‘I like big butts and I can not lie’. Dan besef je pas dat het een cover is van Sir-Mix-A-Lot. De productie is van een hoge kwaliteit waardoor je nauwelijks merkt waarover hij zingt. Je zou dit nummer zo op kunnen zetten als je schoonouders langskomen en ze zullen er niets van merken. Probeer het maar eens 🙂

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.