[app] Kjoet

kjoet

Vorig jaar, ergens eind zomer kwam het Amsterdamse bureau Tam Tam bij ons op kantoor voor een workshop online marketing. In groepjes gingen we uiteen om een leuk concept te bedenken en daarna een de rest van de groep te presenteren. Het groepje waar ik in zat begon met een facebookapplicatie die automatisch kinderfoto’s blokt, maar dat vonden we al gauw te negatief en niet bij Agis passen. Het volgende idee was een iPhone-applicatie, gebaseerd op een vraag die ik eerder op Facebook stelde: ben je liever gezond of rijk? Het antwoord wat ik het meeste kreeg: Maakt me niet uit, als ik maar gelukkig ben.

Als je al wat langer bij elkaar bent, dan is het soms moeilijk om wat leuks te bedenken om samen te doen. Helemaal als je net kinderen hebt, dan gaat de tijd voornamelijk op aan werken en het zorgen voor de kinderen. Wie kent er niet de verhalen van het stel dat pas 3 jaar na de geboorte van het eerste kind voor het eerst weer samen uit eten gaat. Speciaal voor deze doelgroep bedachten we de app Kjoet.

De app stuurt tussen de een keer per maand en twee keer per week een pushbericht met een romantische tip. Die kan variëren van ‘neem haar mee uit lunchen en bel haar werk af’ tot ‘huur dit weekend een sportwagen en ga op roadtrip’.

Ik begrijp dat er reacties zullen zijn die het raar vinden dat een zorgverzekeraar als Agis dit doet, en hier geld aan besteed. Maar aan de andere kant: ik geloof erin dat mensen die gelukkig zijn, ook gezonder zijn. Ze zitten beter in hun vel en hebben meer natuurlijke afweerstoffen. Harde bewijzen heb ik hier niet voor (hoewel er ongetwijfeld onderzoek naar is gedaan).

En nu staat hij dus in de App store. Voor Gratis. Downloaden die happ!

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *