Another Chance

another-chance

Deze week heb ik de best-of van Toto herontdekt.

Toto, die band uit eind jaren zeventig en de jaren tachtig die hit na hit scoorden. Gevormd door een aantal studiomuzikanten die gingen samenwerken. Zo wonnen ze met hun opus magnum Toto IV zes Grammy’s en was 1982/1983 het hoogtepunt van hun roem. Op dat album staan pareltjes als Rosanna, Africa en I Won’t Hold You Back. Deze laatste deed nou niet meteen een belletje rinkelen (ik was twee toen dit nummer een hit was) en het behoort ook niet tot de allergrootste klassiekers die nu nog op Sky Radio te horen zijn. Toen ik de intro echter hoorde klonk het mij wel heel bekend in de oren.

Roger Sanchez, de DJ, scoorde in 2001 een gigantische hit, de grootste uit zijn cerriere met Another Chance. Hierin gebruikt hij de eerste paar regels uit I Won’t Hold You Back. Puur sentimenteel natuurlijk, omdat hij zelf 16 was toen Toto de hit scoorde. Hierna hebben we echter weinig meer van hem vernomen, behalve dat hij nog steeds actief produceert en DJ’t, maar hits heeft hij in Nederland niet echt meer gescoord.

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.