Lost Another Chance

(Vervolg op Another Chance)

lostchild

Roger Sanchez’ hit Another Chance was zijn enige in Nederland. Sinds Vic’s eerdere post weet ik dat hier dus een ‘ken ik jou niet ergens van’ in zit. Van goede collega’s blijf je altijd leren, blijkt maar weer. Overigens wilde ik daar aan toevoegen dat een groot deel van het succes van die single het gevolg is van een werkelijk meesterlijke muziekvideo, die met dat hart. Zo simpel, maar zo ontroerend door het plot.

In deze mini-film vind je overigens zeer sterke en mooi ingetogen dialoog. Een hele romance en een universele liefdeswijzheid worden in slechts een handje vol woorden, als een paar impressionistische penselenstreken neergezet. Klein spel als in een toneelstuk, dat een passende ‘build-up’ is naar de even sterke en mooi ingetogen climax: het invallen van de beat na een stilte. Een voorbeeld van hoe een muziekvideo een nummer naar een hoger plan kan trekken.

Daar wil ik overigens niet mee zeggen dat dit nummer alleen maar leunt op zijn muziekvideo, het nummer Another Chance is gewoon goed, in al zijn eenvoud. Trouwens opmerkelijk dat Roger met een dergelijk ingetogen nummer zijn enige commerciële hit scoort. Dit omdat zijn live DJ sets zich kenmerken door de ene na de andere stomend opgebouwde climax. Ik heb Roger drie keer live mogen zien (Innercity, Panama en ADE2010, samen met Chuckie), en alle drie de keren beukte hij de zaal helemaal plat, met zijn oppompende latin/tribal/vocal house. Zijn podcasts, die hij trouwens niet altijd even frequent update, staan van het begin tot het einde vol met goede en stevige tracks, ideaal voor een pittige 60 minuten workout in de gym.

Een iets recenter nummer van Roger (2006), dat niet zo hoog scoorde, maar qua song en qua clip weer aansluiten bij Another Chance, is Lost. Lost is ook net zo een laidback nummer als Another Chance, ook weer leunend op een pianoloopje dat naar binnen kruipt en in je hoofd wil blijft hangen.

Binnenkort staat Roger Sanchez weer in Amsterdam achter de draaitafel, op de zondag avond van het Amsterdam Dance Event 2011. Onder andere met producer grootheid Kaskade. Belooft weer een mooie avond te worden!

Published by

il Frodo

Ik ben Fedde. Muziek is een rode draad in mijn leven. Ik speel drums, piano, gitaar, mondharmonica en soms luchtgitaar, maar allemaal niet genoeg om serieus te nemen, laat staan mijn geld mee te verdienen. Hetzelfde geldt voor plaatjes draaien. Dat heb ik ook wel eens gedaan. Vaak alles door elkaar, want als DJ staat alles in dienst van een dansvloer die op en neer wil gaan. Als ik zelf mocht kiezen, draaide ik voornamelijk deep en progressive house.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.