Alright

alright

Travie McCoy, die we kennen van zijn werk bij de Gym Class Heroes en recentelijk nog zijn superhit Billionaire, heeft weer een nieuw nummer: We’ll Be Alright. Ook in de derde single van zijn album Lazarus heeft hij weer een bekend nummer gesampled, om er zijn eigen saus overheen te gooien en er zo een hit mee te scoren.

Het nummer wat hij heeft gebruikt is natuurlijk Alright van Supergrass. Alright was dè doorbraakhit van de jongens, 15 jaar geleden in 1995. De babyfaces samen met het hitgevoelige refrein was aanstekelijk, en net als Blur (met hun Girls & Boys) bleek later dat ze veel meer van gitaren hielden dan oorspronkelijk zichtbaar was. Afgelopen gaf de band hun allerlaatste concert, en zijn de verschillende leden hun eigen weg gegaan.

Travie’s versie is iets trager en met zijn wooooo en eenvoudige teksten is het nog meer een kindernummer geworden dan het al was. In de trend die Kesha is begonnen gaat hij verder, en aangezien tieners de enigen zijn die nog in grote getalen singles kopen tegenwoordig (om bij de populaire jongens en meisjes te horen) zal het waarschijnlijk heel binnenkort overal op de radio te horen zijn.

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *