Alizée

Alizee

Ze brak door met Moi, Lolita, de Franse zangeres Alizée Jacotey. Op haar zestiende al een wereldhit achter haar naam, die meer dan een miljoen keer werd verkocht. Da’s een lekkere binnenkomer. Op haar negentiende trouwde ze en op haar eenentwintigste werd ze moeder. Ze heeft er flink vaart achter gezet dus.

Inmiddels is ze 29, gescheiden, zit ze onder de tatoeages en heeft ze begin dit jaar haar vijfde album 5 uitgebracht. Ze laat horen meer te zijn dan een tienersterretje. Het album is serieuzer en zit prima in elkaar. Alizée is een uitstekende zangeres en met de ondersteuning van een gitaar, piano of strijkorkest komt ze het beste tot haar recht. Hoewel ik haar dus alleen kende van haar vroege werk is het een positieve verrassing hoe ze zich ontwikkeld heeft in de laatste jaren. En Franse zangeressen klinken eigenlijk altijd wel prettig natuurlijk, maar dat komt ook gewoon door de taal.

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.