[album] Strangeland

keane

Keane is terug. Na een briljant eerste album, een goed tweede album en een okay derde album, gevolgd door een EP, zijn ze nu terug met hun vierde/vijfde album Strangeland. Ze zijn versterkt door een bassist (die overigens al jaren mee op tour was), zanger Tom is weer helemaal clean en op het rechte pad en ze zijn teruggegaan naar de vertrouwde piano/bas/drums combinatie.

Het album is uitstekend in balans. Er staan een paar sterke uptempo nummers op, en de band heeft in Strangeland de juiste details en lessen uit de andere albums gehaald. Hier en daar toch wat elektronische invloeden, een gitaartje maar vooral nummers die je in no time mee kunt zingen, en die in een stampvol stadion of een heel drukbevolkte stadionweide prima overeind blijven. Of er ook klassiekers tussen zitten zoals op Hopes and Fears, dat is natuurlijk afwachten. Hoe dan ook zijn ze weer vol met zelfvertrouwen en doen ze waar ze goed in zijn: mooie liedjes maken.

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.