[album] Reef – Rides

Reef - Rides

Een van de vele britpopbandjes die weer bij elkaar komen (om het geld) is Reef. Eind jaren negentig hadden ze een paar kleine hitjes, veel meer deden ze niet. Place Your Hands was de grootste hit, en het vervolgalbum Rides was reden genoeg om Lowlands aan te doen. Toevallig was ik daar op dat moment ook en heb ik ze dus ook live gezien.

Het album Rides was eigenlijk een prima album. De kritieken waren goed, alleen werden er niet zoveel van verkocht. Het is opgenomen in dezelfde studio als Pet Sounds van de Beach Boys en Thriller van Michael Jackson, dus daar zal het niet aan gelegen hebben. Zelf vind ik de vrij akoestische sound die Reef op hun derde album heeft goed te verteren. Helder, lekker in het gehoor liggende liedjes als Sweety, Love Feeder en I’ve Got Something To Say maken het een fijn album voor een roadtrip. Deze nummers zijn voor mij echt de hoogtepunten van het album en nemen me mee terug naar de tijd dat ik 18 was en examen deed.

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *