30DSC day 25: a song that makes you laugh

Er zijn maar weinige artiesten die het kunnen maken om een ‘grappig’ nummer te maken. De gasten van The Lonely Island begrijpen dat. Ze krijgen daarbij veel hulp van grote artiesten zoals Snoop Dogg, Justin Timberlake en op dit nummer van T-Pain.

T-Pain staat bekend als Autotune-koning (hoewel hij ook zonder Autotune behoorlijk goed uit de voeten kan, maar dat weet dan weer bijna niemand). Samen met de jongens van The Lonely Island nam hij het satirische I’m On A Boat op. Flarden van teksten zijn “I’m on a boat motherfucker“, “Take a good hard look at the motherfucking boat” en “I’m the king of the world, on a boat like Leo“. Het woord Boat komt zo’n 25 keer langs en het is een prachtig voorbeeld van een oppervlakkig lied dat door de productie en de gespeeld serieusheid, maar ondertussen de steek onderwater naar de hiphopindustrie ontzettend grappig wordt. En dat dan zelfs de grote artiesten niet te beroerd zijn en met een beetje zelfspot keihard meedoen, dat topt het helemaal af!

The Lonely Island ft. T-Pain – I’m On A Boat

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.